Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Galéria inšpirácií RULES Architekti

Minimalistický priestor s podsvietením

31.07.2014 | RULES Architekti

Kvetináč s rastlinami oddeľuje priestor a zároveň slúži ako malá knižnica

  • Tlačiť
  • 0

Rubrika

Návrhy

Tagy

Bývanie

MiestoČierna Voda
Rok2014
AutorRudolf Lesňák a kolektív
Úžitková plocha30 m2
Náklady na realizáciu15 000 EUR (odhad)

Denný priestor, ktorý vám predstavíme, sa nachádza v rodinnom dome v obci Čierna Voda. Vďaka výberu materiálov a celkovej farebnej škále pôsobí vzdušne, moderne a zároveň čisto a jednoducho.

Dominantným prvkom interiéru je minimalistická čiernobiela kuchyňa so zabudovanými spotrebičmi. Dopĺňa ju čierna lesklá zástena z kaleného skla, ktorá okrem estetickej vlastnosti spĺňa najmä praktickú – chráni stenu pred zašpinením pri umývaní riadu alebo pri varení. 

Kuchyňa plynulo pokračuje do priestoru v dennej zóne vďaka kuchynskému ostrovčeku. Ten slúži jednak ako pracovná plocha pri príprave pokrmov, ale tiež ako barový pult napríklad na rýchle raňajky alebo ako komunikačná zóna počas stretnutiach s priateľmi.

Na potreby spoločného stolovania rodiny je v dennej zóne umiestnený prírodný drevený jedálenský stôl pre 4 až 6 osôb. Dopĺňajú ho stoličky bielej lesklej farby, ktorá korešponduje s kuchynským ostrovčekom.

Toto dispozičné riešenie kuchyne je praktické vďaka kontaktu s ostatnými členmi rodiny počas prípravy pokrmov, a teda tvorí plnohodnotný spoločenský priestor, kde sa rodina zíde po celom dni.

V druhej časti dennej zóny je obývačková časť. Konkrétne textilná sedacia súprava jemnej sivej farby, ktorá je opticky oddelená od vstupu na externú terasu pomocou rastlín. Kvetináč s rastlinami nielenže celý priestor zútulní a oživí, ale zároveň slúži ako malá knižnica na odkladanie kníh a dekorácii zo zadnej strany kvetináča.

Pozdĺž dlhej betónovej steny, oproti sedacej súprave, sa nachádza TV skrinka v jednotnom bielom matnom materiáli, ktorá sa akoby „vznášala“ nad zemou vďaka LED podsvieteniu. LED podsvietenie tejto skrinky, ako aj podsvietenie stropu, je vhodné riešenie pri pozeraní televízie, pretože neťahá oči a v intieriéri zároveň vytvára príjemnú atmosféru.

Na prvý pohľad strohý a chladný priestor dennej zóny zmäkčuje a otepľuje prírodný drevený dekór, ktorý opakuje na obklade a posuvných dverách blízko chodby, na barovom pulte, kvetináči s rastlinou a konferenčnom stolíku.

  • Tlačiť
  • 0

Rubrika Návrhy

Tagy Bývanie

Diskusia (0 reakcií)

RULES Architekti

RULES Architekti
  • Počet článkov: 8
  • Priemerná čítanosť: 4222
  • Priemerná diskutovanosť: 0
  • RSS blogu

O blogu

Svojou prácou ovplyvňujeme ľuďom život a robíme ju najlepšie, ako vieme. V projektoch sa sústredime na komfortný vzťah medzi užívateľom a dielom - maximálne pohodlie pri minimálnej údržbe. Máme radi moderné technológie, ale módnym trendom sa vyhýbame, výsledkom sú nadčasové diela so stabilnou hodnotou.

Moje odkazy

RULES Architekti

Všetky články zo seriálu Interiérová poradňa.

Nástroje

  • Tlačiť
  • 0 Diskusia

Rubrika

Tagy

RULES Architekti

RULES Architekti
  • Počet článkov: 8
  • Priemerná čítanosť: 4222
  • Priemerná diskutovanosť: 0
  • RSS blogu

O blogu

Svojou prácou ovplyvňujeme ľuďom život a robíme ju najlepšie, ako vieme. V projektoch sa sústredime na komfortný vzťah medzi užívateľom a dielom - maximálne pohodlie pri minimálnej údržbe. Máme radi moderné technológie, ale módnym trendom sa vyhýbame, výsledkom sú nadčasové diela so stabilnou hodnotou.

Moje odkazy

RULES Architekti

Všetky články zo seriálu Interiérová poradňa.

Kalendár sa načítava...